Vol trots nemen wij jullie mee in de ontwikkelingen van onze activiteiten.
De afgelopen maanden zijn wij druk geweest met het zoeken naar mooie samenwerkingen.

Zo hebben we samen met o.a. Slot Loevestein, StoryTrail verhalen, Inge in beweging, Gerty danst, Stadsgids Jan en quizmasters Jos, Ben en Fien mooie activiteiten gemaakt en opgenomen.
Ewald, een BN’er op filmgebied die samen met ons op pad gaat. Wat zijn alle opnames mooi geworden.

In april staat boswachter Janneke klaar voor een lente wandeling. De rondvaart met schipper Dirk, muziek met …en de zomerse Quiz, daarnaast biedt Slot Loevestein de expositie van Hugo de Groot aan. Dit allemaal op ons platform.
Maar voordat alles vastgelegd kan worden…
Het draaiboek voor de volgende opname staat klaar. De planning met alle betrokken partijen is rond. Wanneer alles is doorgesproken, tijdens de opnamedag, dan overvalt ons een rust. We kunnen het denken en doen overlaten aan onze cameraman. Delegeren en regisseren kunnen we loslaten. Natuurlijk bemoeien we ons er tussendoor mee. Wij blijven immers vrouwen! Hierdoor kunnen we soms bij Take 5 weer terug naar Take-3 en andersom. Maar over het algemeen houden we onze mond en blijven netjes op onze plek zitten.
Wanneer er muziek opgenomen wordt, deinen we op de maat mee en we zien hoe ons werk en ideeën vanaf papier in beeld worden gebracht. Dit geeft elke keer weer een bijzonder gevoel, een gevoel van opluchting en trots.

Gaan we eropuit, als twee huppeltrutjes lopen we achter Ewald aan. Echte Hollanders waar één van ons met de picknickkoffer en de ander met de kar met attributen van onze cameraman leurt. Lopen we door de grote stad van Den Haag. We worden zeker gezien, aangezien onze bagage uitrusting niet echt een standaard plaatje is. Ook komen we op plekken waar je normaal nooit komt. We hebben onze ogen uitgekeken hoe bijzonder mooi Nederland is. Maar ook hoe het er, in het nieuws op tv aan toegaat. Zo liepen we in Den Haag waar de ene cameraploeg na de andere rondliep om een glimp op te vangen van een van de kamer leden. Alsof dit voor ons gewoon was… Als duiven op voer vliegen ze op de persoon af. Camera in het standje, klaar in positie en filmen maar. Onder de indruk waren we zeker, ook van een dag als deze. Verregend, de paraplu’s die natuurlijk nog in de auto lagen, in nood een rood sjaaltje als hoofddeksel gecreëerd in een poging een wetlookkapsel te voorkomen.
Je wilt toch een beetje fatsoenlijk voor de dag blijven komen op de werkvloer.
Maar ook een kick… Het heerlijke gevoel van voldoening overtreft alle druk die eerder aanwezig was.

Genieten met een Grote G. Spanning en drive, na de achtbaan waar we in gezeten hebben. Bellen, zoeken, lezen en sjezen van Hilversum, Utrecht naar Friesland en Den Haag. Ook dat is waar wij blij van worden. Voor onze navigatie is het ook goed, wij leren op elke route weer een nieuwe plaats kennen.
Oooh… ligt dat hier? Wanneer de mooie vrouwenstem roept; ga na 100 meter rechts en ze dit altijd te laat of te vroeg aangeeft. Nederland is best groot. Zeker ook groots in mooie natuur en cultuur.
Maar dat even stilstaan wanneer alles vastgelegd wordt, geluksmomenten zijn dat. Dan kijken we elkaar aan en zonder woorden zeggen we dan: Dit klusje hebben we weer samen geklaard.

Big Smile, yes, we did it again! Kicken!